Category Archives: macam-macam hal

free wifi di kfc giant kamunting..

pada yang ada notebook dan suka free surf..bleh pi ke giant kamunting..kfc kat situ dah ada free wifi..

banner iklan…

tapi hari ahad lepas..aku cuba kat sana tapi x dapat surf la plak..cakap ok..tapi x ok la plak…dan maklumat dari manager pun cam orang x reti ttg wifi je…yang di kata..”sebentar tadi ada orang guna..boleh je..” ayat mengelak paling std…

sib baik aku x guna linux semalam..kalau dah..sure aku dah pedajal wifi derang…sib baik la..

ni config aku..

connet tapi x bleh surf…browser cam dok cari defaut gateway je…tapi di sebabkan aku bawak nb yang guna xp..so aku x bleh buat apa-apa yang patut pada wifi tu untuk memulakan edisi siasat…

x per lain hari cuba lagik…lagi pun dekat bebenor dengan umah aku..

Advertisements

padang polo

16 hb 6, 2008 yang lalu…istri aku telah mengambil peperiksaan ptk..di sekolah menengah teknik brass..dekat dengan padang polo di bandaraya ipoh…

school…

sebenarnya aku dah lupa pada nickname tempat ni…nasib baiklah ada kenalan anak jati ipoh..so just call dia dan tanya dia ttg tempat ini..

cara nak pergi kesana amat la mudah..just keluar interlink ipoh selatan..dan mengala ke hospital pantai..pada persimpangan lampu isyarat bersebelahan hospital tersebut..ambil kiri…trus..sehingga jumpa persiaran brass.. belah kiri tau…sebelum jumpa roundboard…ada kubur cina…

name of the rood

perperiksaan tu memakan masa 2 jam lebih..so aku just pusing-pusing kat mana nih…nampak bagus…tapi ada juga menda x berapa bagus aku jumpa…salah satunya..

tandas awan yang di kunci…

lebih baik xder tandas..dari ada tandas tapi berkunci..mungkin kontraktor yang di tauliahkan oleh dbi malas nak cuci…so baik konci..

apa pun..taman ni memang popular…best je permandangan..dan bersih…

anak aku yang ikut sekali..

oyla lupa pulak nak kasitau nama sebenar tempat ni..

macammana boleh jadi padang polo aku pun xtau…

rempit di kamunting

22 hb 6 2008, setiap hari ahad kalau nak tengok cub race free boleh la datang ke kamunting industrial park…tempat default bagi geng rempit.

selain boleh melihat aksi racing mereka..kalau bernasib baik boleh jugak melihat lagak ngeri bila berlaku eksiden..

yang bestnya..xder seorang pun pak polis yang datang..apa lagi kereta peronda…lain pula kesahnya jika hari biasa…setiap sejam mau 2 bijik kereta peronda yang dok round sekitar kawasan ini…

dah nak balik dah…

free ride!

ohya..aksi ni hanya pada hari ahad..di sebelah petang sahaja..hari lain datang..cuma ada mat bangla..dok race basikal…

imho!

cerita tentang hiasan dalaman kereta

ha..tajuk kali ni lain sikit. selalu orang buat hiasan dalaman rumah…kali ni aku nak tunjukkan perihal hiasan dalaman kereta…

apa pun aku malas nak taip bebanyak…just tengok je lah gambarnya..

bahagian dalam kereta..

cantek…

bumbung kereta..bahagian dalam..

renovasi kereta cam ni..selain nampak unik…ianya boleh menyejukkan kereta…dan kereta xder la nampak cam plastik je..

kos…herm…kata empunya bengkel…untuk kereta kancil 660cc…harga start dari rm 450, 850cc rm 550

bagi kereta iswara, wira dan lelain sedan…rega start dari rm 750…rega juga amat bergantung pada material yang nak digunakan..lagi mahal material lagi tinggi cajnya…

nak buat? boleh contek kat bawah ni..

contek me!

cool je abang ni..x army…

imho!