di pangkor

pulau pangkor…sapa x tau jangan dok kat perak la…wakakaa…aku pi sini pada 5 hb lepas..bulan 5 jugak la…saja buat day trip…pagi kita orang naik kereta dari umah aku…

jalan sunyi je sebab masih pagi…sarapan kat changkat jering..pekena mee rebus dan makan nasik lemak 50 posen…then baru jalan….

naik feri..ke pangkor..feri ni murah je….x sampai pun sepuluh ringgit..so dont worry…be happy…tapi yang boring nya..kena menunggu…hu..hu…

tengah tunggu feri mai…

nanti sambung cerita..

sambung balik…naik feri setengah jam kemudian…xdr yang menarik yang nak di ceritakan…tengok gambo je lah…

dalam feri…

makan dekat 45 minit jugak la baru sampai pangkor…dan feri ni adalah pengankutan utama kalau nak ke pulau ni..selain tu boleh naik bot, tongkang atau sampan je…lain dari tu xder…

pengankutan utama kat sini adalah teksi…kereta sewa x berbalui kalau nak ambik..ada juga moto sewa…satu permandangan biasa adalah macam kat pulau-pulau lain jugak..teksinya adalah van..so kat sini pun sama..caj…rm 10  bagi sehala untuk 4 orang…kami memang dah 4 orang..so kira satu teksi la..

teluk nipah..ha ni la distinasi kami pada hari ih..

pantai teluk nipah…

cantek pantai nih..dan agak bersih la..cuma pada masa kami datang nih..ada air pasang beso..so x berapa sesuai kalau nak mandi kat pantai..sementelah pulak wife aku x pandai berenang…air cetek pun bolehnya lemas..apalagi kalau ombak beso…

so kita just pekena laksa kat tepi jalan..best laksi kat sini…makan pulak dengan air kelapa…kos? murah je..laksa baru rm 2 semangkok dan air kelapa baru rm 1 segelas…harga patut la…

gerai laksa..best laksa kat sini…

kat tepi pantai ni sekarang banyak betul gerai…jual macam-macam la..dari kain baju hingga kepada buah tangan perhiasan..shopping mata best la…

gerai di sepanjang jalan di pantai teluk nipah

kitaorang balik pada jam 4 petang…xder membeli apa pun..cuma baju sepasang dua je…then trus balik ohya..lupa nak kasitau…kat jeti lumut, parking kereta kena sewa rm 10 bagi sehari….banyak tempat park di sediakan..so pepandai la cari mana yang sesuai…

kos bagi trip ni..dalam rm 150 je..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s