lake garden taiping

tempat paling popular di taiping…

race!

akak!

adik!

mama..

bawak anak-anak jalan-jalan…pada sabtu lepas…saja amik angin…sama je suasana kat lake garden ni…

suasana aman..

lama jugak la aku x pernah datang kesini..lalu tepi-tepi je…

Advertisements

free wifi di kfc giant kamunting..

pada yang ada notebook dan suka free surf..bleh pi ke giant kamunting..kfc kat situ dah ada free wifi..

banner iklan…

tapi hari ahad lepas..aku cuba kat sana tapi x dapat surf la plak..cakap ok..tapi x ok la plak…dan maklumat dari manager pun cam orang x reti ttg wifi je…yang di kata..”sebentar tadi ada orang guna..boleh je..” ayat mengelak paling std…

sib baik aku x guna linux semalam..kalau dah..sure aku dah pedajal wifi derang…sib baik la..

ni config aku..

connet tapi x bleh surf…browser cam dok cari defaut gateway je…tapi di sebabkan aku bawak nb yang guna xp..so aku x bleh buat apa-apa yang patut pada wifi tu untuk memulakan edisi siasat…

x per lain hari cuba lagik…lagi pun dekat bebenor dengan umah aku..

padang polo

16 hb 6, 2008 yang lalu…istri aku telah mengambil peperiksaan ptk..di sekolah menengah teknik brass..dekat dengan padang polo di bandaraya ipoh…

school…

sebenarnya aku dah lupa pada nickname tempat ni…nasib baiklah ada kenalan anak jati ipoh..so just call dia dan tanya dia ttg tempat ini..

cara nak pergi kesana amat la mudah..just keluar interlink ipoh selatan..dan mengala ke hospital pantai..pada persimpangan lampu isyarat bersebelahan hospital tersebut..ambil kiri…trus..sehingga jumpa persiaran brass.. belah kiri tau…sebelum jumpa roundboard…ada kubur cina…

name of the rood

perperiksaan tu memakan masa 2 jam lebih..so aku just pusing-pusing kat mana nih…nampak bagus…tapi ada juga menda x berapa bagus aku jumpa…salah satunya..

tandas awan yang di kunci…

lebih baik xder tandas..dari ada tandas tapi berkunci..mungkin kontraktor yang di tauliahkan oleh dbi malas nak cuci…so baik konci..

apa pun..taman ni memang popular…best je permandangan..dan bersih…

anak aku yang ikut sekali..

oyla lupa pulak nak kasitau nama sebenar tempat ni..

macammana boleh jadi padang polo aku pun xtau…

rempit di kamunting

22 hb 6 2008, setiap hari ahad kalau nak tengok cub race free boleh la datang ke kamunting industrial park…tempat default bagi geng rempit.

selain boleh melihat aksi racing mereka..kalau bernasib baik boleh jugak melihat lagak ngeri bila berlaku eksiden..

yang bestnya..xder seorang pun pak polis yang datang..apa lagi kereta peronda…lain pula kesahnya jika hari biasa…setiap sejam mau 2 bijik kereta peronda yang dok round sekitar kawasan ini…

dah nak balik dah…

free ride!

ohya..aksi ni hanya pada hari ahad..di sebelah petang sahaja..hari lain datang..cuma ada mat bangla..dok race basikal…

imho!

cerita tentang hiasan dalaman kereta

ha..tajuk kali ni lain sikit. selalu orang buat hiasan dalaman rumah…kali ni aku nak tunjukkan perihal hiasan dalaman kereta…

apa pun aku malas nak taip bebanyak…just tengok je lah gambarnya..

bahagian dalam kereta..

cantek…

bumbung kereta..bahagian dalam..

renovasi kereta cam ni..selain nampak unik…ianya boleh menyejukkan kereta…dan kereta xder la nampak cam plastik je..

kos…herm…kata empunya bengkel…untuk kereta kancil 660cc…harga start dari rm 450, 850cc rm 550

bagi kereta iswara, wira dan lelain sedan…rega start dari rm 750…rega juga amat bergantung pada material yang nak digunakan..lagi mahal material lagi tinggi cajnya…

nak buat? boleh contek kat bawah ni..

contek me!

cool je abang ni..x army…

imho!

di selangor

hari ni..20 hb..aku kat kl..ada kerja sikit kat ibm dan tmnet..biasa la..nak carik makan…well aku sampai semalam..dengan keluarga aku..kita orang sampai kat rumah kakak ipar di sungai buluh pada pukul 1.40 pagi..biasa la..aku lebih suka drive malam..bertolak dari kamunting pada jam 8.30 malam…he..he..he..

kakak ipar aku ni dok kat paya jaras hulu dekat dengan bakar arang nih..area sungai buluh..tompek orang jawo…best jugak tempat ni..aman je..

depan rumah kakak ipar, anak aku dengan anak kakak ipar..

cermin belakang keta kembara abang yus pecah..retak seribu..camna jadik aku x tau..tapi sure ada punca..mana mungkin xder punca..tengah hari baru derang sedar..huh..nasib-nasib..mau cecah rm 400 kalau nak tukar nih..

retak seribu…

petang ni aku bercadang nak ke rumah abang mior..lama dah x dengar berita dari derang ni…maklum lah semenjak dok kat rawang ni…

bersambung….

aku sampai ke rumah abang mior jam 4 petang..xder jauh mana dari sungai buluh…derang la ni dok kat bandar tasek putri…rumah kat sini suma 200k above..tapi nature building dengan material memang xder kualiti..kalau kat kedah jangan harap le bleh laku jual..

just chit-chat kat sana..kak salmah masak nasi ayam…sedap jugak..tapi sebab dah makan kat rumah kak ipar sebelum keluar..so kureng la selera…

abang mior baru pulih dari sakit angin pasang…sebab utama terjadi kerana suka sangat minum nescafe…huuh..aku memang x suka nescafe..

bergambar depan rumah..

kami sekeluarga beredar dari rumah kak salmah pada jam 7 petang.. dan kami cuma sampai ke rumah pada jam 12.20 tengah malam..sebab singgah tidur dulu kat r&r sungai perak pada jam 9.40 sebelumnya…

letih..tapi lega…

kos? herm..minyak petrol rm 80, makan-makan rm 30, tol..60..dan sure ada plus minus…tapi cam biasa..senang kira..so aku lumsum kan…

di pangkor

pulau pangkor…sapa x tau jangan dok kat perak la…wakakaa…aku pi sini pada 5 hb lepas..bulan 5 jugak la…saja buat day trip…pagi kita orang naik kereta dari umah aku…

jalan sunyi je sebab masih pagi…sarapan kat changkat jering..pekena mee rebus dan makan nasik lemak 50 posen…then baru jalan….

naik feri..ke pangkor..feri ni murah je….x sampai pun sepuluh ringgit..so dont worry…be happy…tapi yang boring nya..kena menunggu…hu..hu…

tengah tunggu feri mai…

nanti sambung cerita..

sambung balik…naik feri setengah jam kemudian…xdr yang menarik yang nak di ceritakan…tengok gambo je lah…

dalam feri…

makan dekat 45 minit jugak la baru sampai pangkor…dan feri ni adalah pengankutan utama kalau nak ke pulau ni..selain tu boleh naik bot, tongkang atau sampan je…lain dari tu xder…

pengankutan utama kat sini adalah teksi…kereta sewa x berbalui kalau nak ambik..ada juga moto sewa…satu permandangan biasa adalah macam kat pulau-pulau lain jugak..teksinya adalah van..so kat sini pun sama..caj…rm 10  bagi sehala untuk 4 orang…kami memang dah 4 orang..so kira satu teksi la..

teluk nipah..ha ni la distinasi kami pada hari ih..

pantai teluk nipah…

cantek pantai nih..dan agak bersih la..cuma pada masa kami datang nih..ada air pasang beso..so x berapa sesuai kalau nak mandi kat pantai..sementelah pulak wife aku x pandai berenang…air cetek pun bolehnya lemas..apalagi kalau ombak beso…

so kita just pekena laksa kat tepi jalan..best laksi kat sini…makan pulak dengan air kelapa…kos? murah je..laksa baru rm 2 semangkok dan air kelapa baru rm 1 segelas…harga patut la…

gerai laksa..best laksa kat sini…

kat tepi pantai ni sekarang banyak betul gerai…jual macam-macam la..dari kain baju hingga kepada buah tangan perhiasan..shopping mata best la…

gerai di sepanjang jalan di pantai teluk nipah

kitaorang balik pada jam 4 petang…xder membeli apa pun..cuma baju sepasang dua je…then trus balik ohya..lupa nak kasitau…kat jeti lumut, parking kereta kena sewa rm 10 bagi sehari….banyak tempat park di sediakan..so pepandai la cari mana yang sesuai…

kos bagi trip ni..dalam rm 150 je..